United Ukrainian Ballet Foundation (Pro Bono)

A view shows the building of a theatre destroyed in the course of Ukraine-Russia conflict in the southern port city of Mariupol, Ukraine April 10, 2022.  Picture taken with a drone. REUTERS/Pavel Klimov - RC2DKT94KWBZ

Zomer 2022

United Ukrainian Ballet Foundation (Pro Bono)

Oekraïense dansers blijven dansen

Zo’n zestig voor de oorlog gevluchte balletdansers uit de Oekraïne hebben een tijdelijk onderdak gevonden in het voormalige Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aangemoedigd en geholpen door Nederlands grootste danseres Igone de Jongh, hebben de dansers The United Ukrainian Ballet geformeerd. Om te kunnen blijven dansen. Als eerste voeren zij Giselle uit in theaters in Nederland en Engeland.

Blueyard ondersteunt met fondsenwerving

De dansers kregen hulp van alle kanten. Onder andere van producent Matthijs Bongertman die met Senf de organisatie op zich nam. Ook Blueyard heeft zich als ‘vrijwilliger’ aangesloten. Wij ondersteunen de organisatie onder andere bij de planontwikkeling en de fondsenwerving.

Blijven dansen is ook een daad van verzet

De oorlog in Oekraïne is ook een oorlog tegen de cultuur van het land. Theatermakers, muzikanten en balletdansers ontvluchten hun land, want zelfs theaters worden gebombardeerd. Het werken als danser is onmogelijk geworden.

De groep dansers in Den Haag iheeft een manier gevonden om – tijdelijk buiten de Oekraïne – hun professie, hun kunstvorm en hun cultuur in stand te houden. De oorlog mag hun danscultuur niet wegvagen. Daarom willen de dansers blijven dansen. Als hun daad van verzet.

Meehelpen?

Blueyard helpt The United Ukrainian Ballet met volle overtuiging. Juist hier is het belangrijk dat de cultuur levend blijft. Wil je ook helpen of meer informatie? Neem dan even contact op met  Geert Boogaard van Blueyard.

Of kijk op de website van de United Ukrainian Ballet Foundation

Meer projecten