Eerde Hovinga

Eerde Hovinga


Senior adviseur

Zowel zakelijk als privé heb ik een brede en actieve interesse in kunst en cultuur. Cultuur is m’n leven, zogezegd. Ik ben opgeleid aan de Reinwardt Academie en in de Muziekwetenschappen, en heb daarnaast jarenlange ervaring bij Beeld en Geluid op het terrein van radio & televisie, film en archieven. Daarbij opgeteld heb ik een grote belangstelling en open blik voor nieuwe media en digitalisering.

Door mijn ervaring als manager donaties bij VSBfonds weet ik als geen ander dat de financiering van plannen vooral bepaald wordt door de kwaliteit ervan. Jaarlijks passeerden honderden plannen de revue. Op mijn initiatief is er veel geïnvesteerd in impact- en effectmeting, een ervaring die van meerwaarde is voor projecten en organisaties waar Blueyard voor werkt.

Als manager in de cultuur kan ik goed structureren en zaken verder brengen. Zowel in project- als interim-management. Maar altijd gericht op de betekenis voor het publiek.

Ik ben een bruggenbouwer: verbindend, nuchter en doelgericht met een montere en opgeruimde levenshouding. Ik motiveer mensen hiermee. Tegelijkertijd ben ik een volhouder die niet loslaat.  Met een can do-mentaliteit wil ik graag samen dingen voor elkaar krijgen, dat geeft me energie.