Nicolien Luttels

Nicolien Luttels


Adviseur

Lang heb ik, als Limburgse boerendochter, gedacht dat cultuur mij niet met de paplepel is ingegoten. Pas veel later ben ik me gaan realiseren dat alle rituelen rondom carnaval juist alles met cultuur te maken hebben. Toen ik het huis uit ging, ben ik me als student gaan verdiepen en onderdompelen in de podiumkunsten en heb daar uiteindelijk ook mijn werk in gevonden. Ik werkte jarenlang met ontzettend veel plezier als zakelijk directeur bij Orkater. Daar heb ik alles geleerd over financiering, fondsenwerving, marketing, personeelszaken, netwerken, lobby, werkgeverszaken, strategie (zowel zakelijk als artistiek), diversiteit en inclusie en talentontwikkeling (via Orkater/De Nieuwkomers).
Ik heb me altijd ingezet voor een breder belang. Zo heb ik veel werk verricht voor de werkgeversorganisatie in de podiumkunsten en me beziggehouden met de totstandkoming van en onderhandelingen omtrent de CAO Toneel en Dans.
Daarnaast ben ik bestuurs- en Raad van Toezichtlid bij een aantal culturele instellingen.

Mensen omschrijven mij als ongecompliceerd, direct, duidelijk, warm en optimistisch. Ik heb veel aandacht voor mensen en herken snel waar de kracht van iemand ligt. Zie me als een betrokken buitenstaander, tijdelijk, onafhankelijk, met een scherpe, frisse blik. En met verstand van zaken om de juiste koers voor te stellen en uit te (laten) voeren. Ik ben inzetbaar als meewerkend adviseur, interim directeur of producent.