Henk Scholten

Henk Scholten


Senior adviseur

Als mensen mij vragen wat ik doe, dan zeg ik vaak: ik ben een mogelijk-maker. Ooit was ik een ‘echte’ maker, acteur/regisseur bij wat nu het Noord Nederlands Toneel heet. Maar de afgelopen dertig jaar was ik theaterdirecteur in Terneuzen, Utrecht en Den Haag, gaf ik leiding aan Fonds Podiumkunsten en Theater Instituut Nederland en was ik – zoals dat zo mooi heet – intendant van de themaprogramma’s Vrede van Utrecht en Feest aan Zee- Scheveningen 200 jaar badplaats.

In januari 2020 nam ik afscheid van het Zuiderstrandtheater. Nu ben ik voor mezelf begonnen, met de bedoeling om mooie dingen mogelijk te blijven maken. In de kunst en cultuur. Dat kunnen themajaren of andere jubilea en feestelijkheden zijn, waar ik graag kwartiermaker en/of programmaleider ben. Het kan ook gaan over interessante adviesopdrachten, bij voorkeur met verschillende stakeholders. Plannen voor samenwerking of zelfs fusies mee richting geven doe ik ook graag. Interim-functies kunnen ook, maar voor beperkte periodes. En als u iets nodig heeft wat hier niet bij staat maar waarvan u denkt, dat is iets voor Henk Scholten, schroom niet. En bovendien, hier bij Blueyard zijn collega’s die heel goed zijn in wat ik minder kan (omgekeerd ook hoop ik…), dus samen een project oppakken doen we ook graag.

Bij mijn afscheid vielen veelvuldig de termen samenwerken en verbinden en dat ging dan over mij. En als ik eerlijk ben klopt dat ook wel. Dus heeft u zoiets nodig (en wie heeft dat niet?), bel of mail.