Karin Sommerer

Karin Sommerer


Adviseur

Cultuur verrijkt mijn leven. Vanuit deze motivatie werk ik met veel plezier en overtuiging in de culturele sector en help ik organisaties bij strategieontwikkeling, verandertrajecten en/of business development.

Als strategische denker en resultaatgerichte doener geef ik vastgelopen projecten een nieuw impuls en breng ik complexe vraagstukken terug naar de kern. Als ervaren people manager creëer ik met natuurlijk enthousiasme de omstandigheden die het formuleren van gemeenschappelijk doelen mogelijk maken. Als verbindende leider geloof ik in leading by example, lerende organisaties en de kracht van communicatie en talenten.

Dankzij mijn ervaring als Manager Marketing en Communicatie en MT-lid bij de Stadsschouwburg Amsterdam (nu ITA) en het Stedelijk Museum Amsterdam, ken ik de grote instituten en het belang van stakeholdermanagement. Als adviseur en toezichthouder ken ik ook de uitdagingen van de kleinere spelers. Met mijn ervaring in de media en de commerciële sector, kan ik vaak een nieuw perspectief toevoegen.

Ook werk ik als moderator/dagvoorzitter op het (snij)vlak van marketing, communicatie, cultuur(beleid), maatschappelijke vraagstukken en media.