Blueyard ontwikkelt masterplan muziekcluster Eindhoven

De verkennende schets van MVRDV

Blueyard ontwikkelt masterplan muziekcluster Eindhoven

Blueyard is gevraagd om de ontwikkeling van een masterplan voor een nieuw en toekomstbestendig ‘muziekcluster’ in Eindhoven te begeleiden. In een nieuw te ontwikkelen, bijzonder gebouw in het hart van Eindhoven moeten over enige jaren de activiteiten van het huidige Muziekgebouw en poppodium de Effenaar samen een onderkomen vinden. Mogelijk geven nog meer Eindhovense partijen invulling aan het nieuwe huis voor cultuur.

Recent werden twee verkennende studies gemaakt. Een door Arcadis en een door CBRE in samenwerking met MVRDV-architecten. Op basis van deze studies zal Blueyard de komende maanden samen met de relevante spelers in en rond de stad Eindhoven een masterplan ontwikkelen.

Schaalsprong

Eindhoven maakt de komende jaren een enorme schaalsprong. De stad groeit flink in inwonertal, maar zeker ook in economische betekenis. De stad wordt een internationale ‘metropool’. Daar hoort ook een versterkt cultureel voorzieningenniveau bij.

Vanuit Blueyard leidt Geert Boogaard het project. Hij wordt bijgestaan door vier Blueyard-collega’s die alle vier grote ervaring hebben met het managen en ontwikkelen van (muziek)theaters en podiumkunstproducties.

Meer Nieuwsberichten