afbeelding van de cover van nota cultuurbeleid, met gestileerde tekening van verschillende mensen en een circustemt

Minister stelt impact boek als voorbeeld

Amsterdam, 11 juni 2019 – Minister Van Engelshoven presenteerde onlangs haar uitgangspuntennota voor nieuw cultuurbeleid. In de nota benadrukt zij de betekenissen die kunst en cultuur hebben voor ons welzijn en onze welvaart. Het is een kenmerk van de Blueyard-werkwijze om in onze opdrachten die betekenissen te onderzoeken en in beeld te brengen. Heel mooi dat de Minister in haar inleiding verwijst naar ons onderzoek naar de impact van het boek.

Cultuur is ook economisch een factor van betekenis: bezoekers van een filmfestival, een museum of een voorstelling reizen erheen, drinken wat vooraf en gaan na afloop in de buurt een hapje eten. En als een boekhandel zich ergens vestigt, is dat ook goed voor andere winkels in het gebied, zo blijkt uit onderzoek van KVB Boekwerk

KVB Boekwerk heeft zich de laatste jaren onder leiding van Blueyard adviseur Jurriaan Rammeloo ontwikkeld tot het kennis- en innovatieplatform voor de boekensector. Het platform laat op verschillende manieren zien wat de waarde en betekenis van het boek is. Ook stimuleert KVB Boekwerk de innovatie in de boekensector.

Eén van de drie delen van het impactonderzoek werd uitgevoerd door Blueyard-adviseur Eerde Hovinga, de andere twee door Lysias Advies en door SEO Economisch Onderzoek.

Zie voor meer informatie: KVB Boekwerk

 

 

Meer Nieuwsberichten