Cultuurvisie Helmond 2040

Een lange buitenmuur beschilderd met hoogwaardige streefart.

Cultuurvisie Helmond 2040

Blueyard gaat aan de slag voor Helmond. Samen met bewoners, cultuurmakers en cultuurorganisaties ontwikkelen we een Cultuurvisie 2040 voor de stad. Een visie waarin het aanbod van kunst en cultuur aansluit op de schaalsprong die Helmond de komende jaren gaat maken: méér bewoners, méér bedrijven, méér levendigheid… méér cultuur.

Kunst en cultuur zijn essentiële voor het functioneren van een samenleving. En zeker voor een groeiende samenleving. Daarom verkennen we op basis van de ambities van de stad – samen met de stad – welke rol, betekenis en positie kunst en cultuur in 2040 in Helmond moeten hebben. En welke keuzes daarvoor nú gemaakt moeten worden.

Op basis van de Cultuurvisie 2040 helpt Blueyard de gemeente ook om voor de korte termijn tot een beleidskader te komen. Zo krijgen de subsidies voor culturele projecten en instellingen een duidelijke richting en dragen zij bij aan de strategische doelen voor 2040.

Bij dit project werkt Blueyard met een team dat vanuit verschillende perspectieven naar cultuur in Helmond kijkt: Blueyard-oprichter Geert Boogaard vanuit het landelijk perspectief, Brabander en oud-Brabant C directeur Frans van Dooremalen vanuit het regionale perspectief, Gen-Z Diana Hoilu Fradique vanuit het jongeren-perspectief en Helmonder Thijs van Mierlo vanuit het lokale, bewoners-perspectief.

Vanaf juni 2023 zijn wij geregeld in Helmond te vinden. We spreken met instellingen en bewoners, met kunstenaars en politiek. De Cultuurvisie 2040 zal begin 2024 klaar zijn en wordt waarschijnlijk in het voorjaar van 2024 door de gemeenteraad vastgesteld.

Vragen of ideeën? Mail naar diana@blueyard.nl

 

Meer Nieuwsberichten