Frans v. Dooremalen

Frans v. Dooremalen


Adviseur

Samen de wereld beter en mooier maken, dat is steeds mijn drive geweest bij werken in het publieke domein. Kunst en cultuur zijn daarin een steeds belangrijker onderdeel geworden. Zij zijn maatschappelijke dragers van identiteit, creativiteit en trots. Iedereen voelt wel aan dat de waarde van cultuur veel groter is dan aantallen voorzieningen, bezoekers of stoelen. Denk aan geluk, verheffing, trots, sociale cohesie of een goed vestigingsklimaat.

Mijn persoonlijke ambitie is om de waarde die kunst en cultuur hebben in de samenleving beter zichtbaar te maken zodat breed wordt gevoeld dat het goed en gewoon is om kunst en cultuur mede mogelijk te maken, ook financieel. In mijn jaren als directeur voor onder meer cultuur bij de provincie Noord-Brabant en de laatste acht jaar als directeur van het Brabant C Fonds heb ik hier concreet invulling aan kunnen geven.

Blueyard is een inspirerend samenwerkingsverband dat organisaties helpt bij hun positionering, strategie en financiering. Daar worden krachten gebundeld, competenties aangevuld en ervaring gedeeld. Ik werk daar graag in mee. Mensen typeren mij als iemand met empathische kwaliteiten, die links en rechts en hoog en laag weet te verbinden. Ik ben een creatieve denker die originele oplossingen aandraagt en graag helpt kansen te benutten, een analyticus die methodisch kan werken en helpt structuur te brengen.

EXPERTISE / SPECIALISMEN