Koninklijke start van Amare

foto van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima die spreken met een drietal medewerkers in de concertzaal van Amare. Persfotografen op de voorgrond.

Koninklijke start van Amare

Na jaren van voorbereiding was het op 2 september eindelijk zover! De overdracht van Amare aan de stad en de bewoners is een feit. Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima waren erbij. Tijdens deze avond droeg de gemeente Den Haag Amare over aan alle bewoners: Nederlands Dans Theater (NDT), het Residentie Orkest Den Haag, het Koninklijk Conservatorium en Stichting Amare.

De Koning en Koningin Máxima maakten een rondgang door het nieuwe gebouw. Ze woonden verschillende repetities bij en kregen een kijkje achter de schermen van het Danstheater. Aansluitend waren zij aanwezig bij het feestelijke programma in de Concertzaal. Hier speelde het Residentie Orkest nieuw werk onder leiding van chef-dirigent Anja Bihlmaier, gecomponeerd door studenten van het Koninklijk Conservatorium. Dit werk werd begeleid door een timelapse-video van de bouw van Amare.

We zijn trots dat Blueyard een bijdrage mocht leveren aan de ontwikkeling van Amare. Na twee jaar betrokkenheid van Margot Gerené als projectleider positionering, was de koninklijke avond ook voor ons een mijlpaal. Op naar het OPEN Huis dit weekend en het OPEN Festival in november.

Lees hier meer over de betrokkenheid van Blueyard bij Amare. 

Foto: De Schaapjesfabriek.

Meer Nieuwsberichten