Cultuurvisie voor én met Alkmaar

Alkmaar vanuit de lucht

Cultuurvisie voor én met Alkmaar

Blueyard gaat met Alkmaar opzoek naar de toekomstige rol en betekenis voor kunst en cultuur in de stad. Samen met de gemeente en de verschillende spelers in de stad stellen we een ‘cultuurvisie 2040’ op. Daarbij kijken we hoe kunst en cultuur in de toekomst kunnen bijdragen aan de zich snel ontwikkelende stad.

Net als veel gemeenten maakt ook Alkmaar in de komende jaren een flinke schaalsprong. Er ontstaan nieuwe wijken, een nieuw deel aan het centrum en bovenal: er komen heel veel nieuwe bewoners bij. Hoe kunnen kunst en cultuur ook in de toekomst de stad versterken en van betekenis zijn voor de bewoners?

Samen met de stad

Blueyard gaat daarover in gesprek met de stad. Uiteraard met de cultuurinstellingen en -makers, maar ook met al die andere spelers die de stad maken: de ondernemers, de horeca, het onderwijs, de zorg, de ambtenaren… en bovenal met de bewoners van Alkmaar, van oud tot jong, van meer traditioneel ingesteld tot experimenteel en vernieuwend.

De cultuurvisie wordt tegen de zomer van 2024 door het college van B&W gepresenteerd. De visie bevat niet alleen een beeld van de culturele inhoud, maar zegt ook op hoofdlijnen iets over de ruimtelijke en financiële consequenties.

De gemeenteraad zal zich over de voorgestelde visie uitspreken. In lijn met de cultuurvisie gaat de gemeente Alkmaar de komende jaren cultuurbeleid ontwikkelen: de stappen om de cultuurvisie te verwezenlijken.

Iets bijdragen of vragen?

Mocht je iets willen bijdragen of heb je vragen? Neem dan contact op met (bij Blueyard) Wendy Veerman: wendy@blueyard.nl of (bij de gemeente Alkmaar) Iris Goedhart IGoedhart@alkmaar.nl

Meer Nieuwsberichten