Martin van Engel

Martin van Engel


Als zelfstandig adviseur op het gebied van diversiteit en inclusie werk ik met Blueyard samen aan diverse projecten.

Mijn loopbaan begon bij de Nationale Jeugdraad, Diversion en Imagine IC, waar ik ruime ervaring heb opgedaan in projectmanagement, communicatie en public relations. Ik heb mijn expertise in diversiteit en inclusie verder ontwikkeld tijdens mijn betrokkenheid bij het wetenschappelijk onderzoeksprogramma Van Gogh Verbindt. Hierin heeft het Van Gogh Museum geleerd hoe zij relevant kunnen worden voor biculturele jongvolwassenen.

Met deze waardevolle kennis heb ik mij gespecialiseerd in culturele diversiteit en inclusie. Momenteel werk ik aan het ontwikkelen van actieplannen, impactonderzoek en inclusie programma’s voor organisaties in de creatieve en culturele sector.

Naast mijn werk ben ik mede-oprichter van Matapica, een incubator programma waarin ondernemers van kleur worden gekoppeld aan investeerders. Ik ben ook zeer betrokken bij onderzoek naar biculturele competenties en draag zelf actief bij aan de ontwikkeling van dit onderzoeksveld.

Mijn passie ligt in het bevorderen van diversiteit en inclusie, en ik blijf mij inzetten om organisaties en projecten te helpen bij het creëren van een inclusieve en diverse omgeving.

EXPERTISE / SPECIALISMEN