Catching Cultures Orchestra

Lachende ud speler tijdens een optreden van het orkest

2019

Catching Cultures Orchestra

Catching Cultures Orchestra

Catching Cultures Orchestra is een orkest dat muziek inzet om verschillende culturen en stijlen met elkaar te verbinden. Het brengt amateurs en professionals samen. Muzikanten uit Utrecht en omgeving spelen samen met nieuwkomers uit alle werelddelen.

Samen spelen helpt vluchtelingen het sociale isolement te doorbreken en is een steun in de rug bij het leren van de Nederlandse taal. Het musiceren brengt voor alle muzikanten inspirerende ontmoetingen met andere werelden. En voor het publiek is een optreden van Catching Cultures Orchestra een geweldige belevenis.

Blueyard staat Catching Cultures Orchestra bij in het vormgeven van de toekomstplannen en de organisatie die daar bij past.

Meer projecten

Voor de omroepvereniging VPRO was Blueyard-adviseur Karin Sommerer ruim zeven maanden interim-manager van de 20-koppige afdeling Marketing & Creatief Bureau. Als onderdeel van Publiek & Marketing zorgt deze afdeling voor het optimaliseren van het bereik en de impact van de VPRO-programma’s.

Het team had een roerige periode achter de rug; middels gesprekken over prioriteiten, rol, verantwoordelijkheid en houding werd de rust hersteld. Het stellen van heldere prioriteiten bracht daarnaast vernieuwde slagkracht.

Ook zette Karin samen met het team een volgende stap in een re-organisatie: door processen en een ieders aandeel daarin helder in beeld te brengen, optimaliseerde zij de samenwerking onderling en met andere afdelingen. Hierdoor steeg het werkplezier en de efficiency.

 

Peppered is een Nederlands web- en marketingplatform voor de culturele sector. Zeer succesvol in Nederland en België en actief in o.a. Groot-Brittannië. Zij vroegen ons de Duitse markt te verkennen.

Blueyard, met goede contacten in het Duitse culturele veld, deed onderzoek naar kansen en bedreigingen en gaf advies over ons buurland – dat, hoewel zo dichtbij, toch wezenlijk anders is dan Nederland.