Verschillende overheden

Belangrijke betekenissen kunst en cultuur in beeld

Heden

Verschillende overheden

Een andere kijk op cultuurbeleid

Blueyard heeft een heldere kijk op cultuurbeleid ontwikkeld. En daar was alle aanleiding voor. Politici kunnen namelijk maar zelden goed formuleren waarom zij (als overheid) kunst en cultuur willen ondersteunen. En dat onvermogen heeft alles te maken met het feit dat, zodra het om kunst en cultuur gaat, politici vergeten wat de kerntaak van een overheid is: het genereren van welzijn en welvaart voor de burgers.

Met Blueyard’s visie op cultuurbeleid scheppen we vooral duidelijkheid over ‘waarom een overheid wil investeren in cultuur’. We maakten een handzaam model dat vrijwel iedereen meteen begrijpt. En het aardige is dat dit model de overheid en de cultuursector dichter bij elkaar brengt: er is meer begrip over en weer. Bekijk de visie van Blueyard op Cultuurbeleid. Of bekijk alleen het model van de betekenissencirkel kunst en cultuur.

Meer projecten

Voor de omroepvereniging VPRO was Blueyard-adviseur Karin Sommerer ruim zeven maanden interim-manager van de 20-koppige afdeling Marketing & Creatief Bureau. Als onderdeel van Publiek & Marketing zorgt deze afdeling voor het optimaliseren van het bereik en de impact van de VPRO-programma’s.

Het team had een roerige periode achter de rug; middels gesprekken over prioriteiten, rol, verantwoordelijkheid en houding werd de rust hersteld. Het stellen van heldere prioriteiten bracht daarnaast vernieuwde slagkracht.

Ook zette Karin samen met het team een volgende stap in een re-organisatie: door processen en een ieders aandeel daarin helder in beeld te brengen, optimaliseerde zij de samenwerking onderling en met andere afdelingen. Hierdoor steeg het werkplezier en de efficiency.

 

Peppered is een Nederlands web- en marketingplatform voor de culturele sector. Zeer succesvol in Nederland en België en actief in o.a. Groot-Brittannië. Zij vroegen ons de Duitse markt te verkennen.

Blueyard, met goede contacten in het Duitse culturele veld, deed onderzoek naar kansen en bedreigingen en gaf advies over ons buurland – dat, hoewel zo dichtbij, toch wezenlijk anders is dan Nederland.