De Verkadefabriek

Verkadefabriek1

eind 2022 – medio 2023

De Verkadefabriek

Interim bij De Verkadefabriek

De Verkadefabriek is een cultureel centrum met theater- en filmzalen, horeca en repetitie- en werkruimtes in de voormalige koekjesfabriek van Verkade in Den Bosch. Een nieuwe directie en verschillende personele wisselingen, maakte dat Verkadefabriek aan Blueyarder Eerde vroeg om tijdelijk de rol van zakelijke leiding op te pakken.

Het was geen straf om ruim een half jaar twee dagen per week op deze fantastische plek en met het team te hebben gewerkt. Er was veel te doen. De organisatiestructuur werd vereenvoudigd, nieuwe teamleden werden geworven en aangenomen, er werd gewerkt aan teamvaardigheden en projectmatig werken, en de dagelijkse operatie werd gestroomlijnd.

Eerde: “Mooi om te zien hoe een jong team vol enthousiasme deze nieuwe start oppakte. Het gaf me veel voldoening om hen daarbij een handje te mogen helpen.”

Advies over de organisatiestructuur

Kort na deze interim opdracht schakelde de Verkadefabriek opnieuw onze hulp in, nu om te adviseren over de organisatiestructuur. Tegelijkertijd vroeg de Gemeente Den Bosch ons te adviseren over de Bossche Stadsdelta: de grote stadsontwikkeling rondom de Verkadefabriek. Het is een compliment om opnieuw gevraagd te worden, maar het is ook fijn om mee te blijven werken aan iets wat we gestart zijn. Het is waardevol om vanuit beide kanten, de organisatie én de gemeente, een bijdrage te kunnen leveren omdat we precies weten wat er speelt en daar neutraal in zijn.

LEDEN | EXPERTISE

Meer projecten