TOOLBOX voor cultuurmarketeers

Toolbox voor cultuurmarketeers uit het bedrijfsleven

Ben je een marketeer uit het bedrijfsleven en gestart in de cultuur? Wij helpen je je collega’s te begrijpen – en begrepen te worden.

Toolbox voor cultuurmarketeers

De culturele sector is fundamenteel anders dan het bedrijfsleven. Hoe groot de verschillen zijn weet je pas, als je beide werelden kent. Zoals Blueyards Karin Sommerer, die ooit zelf de overstap maakte van commercie naar cultuur: “Ik weet zeker dat ik sneller effectief had gewerkt en me had ontplooid, als ik door iemand was begeleid, die zowel mijn achtergrond, als die van mijn nieuwe collega’s kent. De cultuurverschillen leidden bij mij deels tot onbegrip en zelfs irritaties. Dat had denk voorkomen kunnen worden.” Gestoeld op haar eigen ervaringen kwam Karin op het idee een toolbox samen te stellen, die nieuwe marketeers wegwijs maakt in de wereld van kunst en cultuur. Een uitbreidingsset voor het interne inwerkprogramma. Omdat enkel diegenen daarin kunnen voorzien, die zowel het commerciële als het culturele veld kennen. Het doel: de basis leggen voor een vruchtbare samenwerking, waarin maximaal van de verschillen wordt geprofiteerd.

Hoe werkt het?

Gebaseerd op praktijkervaring en op maat gemaakt voor jou, verzorgen wij hands-on begeleiding on the job en verschaffen inzichten in:

  • ongeschreven regels en do’s en don’ts, aan de hand van jouw specifieke uitdagingen;
  • interne en externe stakeholders;
  • de context van de culturele sector en jouw culturele instelling in het bijzonder;
  • de jaarcyclus en processen;
  • hoe een vruchtbare combinatie te maken van marketingkennis en culturele inhoud.

Voor wie?

Voor marketeers en marketingmanagers uit de commerciële sector die de overstap maken / hebben gemaakt naar de culturele sector.

Kosten

Gebaseerd op een gratis intakegesprek bepaalt Blueyard samen met jou welke onderwerpen voor jou van belang zijn. De duur van het coachingstraject is afhankelijk van jouw situatie, maar omvat minimaal drie sessies van 1,5 uur. De kosten daarvoor bedragen €1.000 excl. btw. Aanvullende sessies à 1,5 uur kosten € 250 per sessie.

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact op en we vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Leden