ZALEN_AMS_RABO_GROTE_-12-11-2019_-8310-bewerkt-bewerkt

2022 - 2023

ITA

Interim bij ITA

De laatste jaren is Internationaal Theater Amsterdam (ITA) volop in verandering. Na een fusie, naamsverandering en nieuwe algemeen directeur zat de organisatie in september 2022 plotseling zonder zakelijk directeur. In deze transitiefase nam Gabriël namens Blueyard halftijd het interim zakelijk management op zich. 

Gabriël: ‘Bij ITA merkte ik al snel: er wordt op een informele en nogal ongestructureerde manier gewerkt. En omdat er eigenlijk alleen maar mensen werken die heel goed zijn in hun vak, ging dat – al improviserend – meestal goed. Maar het ging soms ook ten koste van efficiëntie, energie en werkgeluk. Dan is een frisse blik van buiten welkom.’ 

Interim opdracht van een jaar

Wat een functie voor vier maanden zou zijn, werd om verschillende redenen verlengd tot uiteindelijk een interim opdracht van ruim een jaar. Achter de schermen hielden we ons in deze functie met het volgende bezig: 

– de dagelijkse bedrijfsvoering
– het zorgen voor het in kaart brengen van de interne processen én advies over de herinrichting ervan
– het zorgen voor het verbeteren van de financiële administratie, waarvoor het veranderproces inmiddels is ingezet

Met het afscheid van Ivo van Hove en de komst van Eline Arbo als artistiek directeur komt ITA al met al in een nieuwe fase, waarvan de inrichting van de bedrijfsvoering een belangrijk onderdeel is. We hopen dat de nieuwe zakelijk directeur hiermee verder kan. Wij wensen Denise de Boer, die de functie vanaf oktober 2023 vervult, en heel ITA veel succes!  

Meer projecten