Diana Hoilu Fradique

Diana Hoilu Fradique


Junior adviseur

Ik hou van ontdekken. Wanneer ik door de stad wandel bijvoorbeeld, van mijn voorbedachte route afwijk en zo een kleurrijke muurschildering tegenkom. Door het kijken van een documentaire die een dag in het leven van een flamboyante begrafenisondernemer in New York laat zien. Of door naar een concert te gaan van een artiest waar ik stiekem geen enkel nummer goed van ken. Met kunst valt er altijd wat te beleven.

Bij Blueyard ook, gelukkig. Als beginnend adviseur krijg ik de mogelijkheid om mee te draaien bij uiteenlopende projecten. Tot nu toe ben ik betrokken geweest bij de evaluatie van het Amsterdamse Kunstenplan 2021-2024 en een onderzoek naar diversiteit en inclusie in het Nederlandse boekenvak. Maar ook bij de productie van het Women of West Amsterdam Festival. Door deze veelzijdigheid – en de expertises van de Blueyarders – heb ik al veel mogen leren.

Ik heb een achtergrond in organisatiewetenschappen en ben goed op de hoogte van ontwikkelingen rondom diversiteit en inclusie. Ik zoek graag zaken uit, heb een creatieve geest en neem mijn werk serieus.

Leuk feitje: de foto’s van de Blueyard-leden heb ik geschoten.

EXPERTISE / SPECIALISMEN