Margot Gerené

Margot Gerené


Senior adviseur

Mijn hart en mijn roots liggen in de culturele sector. Vanuit bevlogenheid voor kunst en cultuur, en de wens om zoveel mogelijk mensen daarvan te laten genieten, ben ik mijn loopbaan begonnen als marketeer in de podiumkunsten. Dat deed ik onder meer bij Theater aan de Parade en Toneelgroep Amsterdam (nu ITA). Later richtte ik mij op collectieve marketing en publieksontwikkeling vanuit Rotterdam Festivals. Vervolgens was ik acht jaar directeur van het Nederlands Uitburo; in die periode bouwde ik een landelijk netwerk van vijftien Uitburo’s op.

Na een korte uitstap naar de goededoelensector als director marketing & fundraising en later managing director van stichting Dance4Life, keerde ik terug naar de cultuur. Daar zet ik als senior-adviseur mijn ruime ervaring in. In 2015 stond ik mede aan de wieg van Blueyard. Sindsdien is het niets minder dan een feestje om met de ondertussen elf Blueyarders te mogen samenwerken.

Ik doe opdrachten op het gebied van beleids- en organisatieontwikkeling, en ben regelmatig actief in interim-functies in de culturele sector. Positioneringsvraagstukken en publieksbereik hebben nog steeds mijn aandacht. Als allrounder ben ik van vele markten thuis, van podiumkunsten tot musea, en van zakelijk management tot marketing en communicatie. Ik hou van opdrachten waarbij veel stakeholders en diverse belangen in kaart gebracht en behartigd moeten worden.

Ik heb heel wat bestuurlijke rollen vervuld. Zo was ik lid van de Raad van Toezicht van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie; lid van de commissie Musea, erfgoed en monumenten van de Amsterdamse Kunstraad; lid van de Raad van Bestuur van Cultuurnet Vlaanderen (nu Publiq); lid van de commissie Vlaanderen – Nederland; en commissaris bij het Uitgeverijconcern Veen Bos & Keuning.

Mijn collega’s en opdrachtgevers waarderen mij om mijn people skills, analytische vaardigheden, professionaliteit en scherpte, die ik met rust en vriendelijkheid weet te combineren. De culturele sector in grote of in kleine stapjes verder brengen en in betekenis doen groeien: daar sta ik elke ochtend graag voor op.

EXPERTISE / SPECIALISMEN