Wendy Veerman

Wendy Veerman


Adviseur

Ik ben een culturele alleseter, altijd nieuwsgierig naar hoe de kunsten zich ontwikkelen, naar nieuwe makers, nieuwe vormen. Maar ik kan ook dolgelukkig rondlopen bij het Wouda-stoomgemaal dat op de Unesco Werelderfgoedlijst is opgenomen. We hebben zo’n ongelofelijk rijk en divers aanbod, er valt steeds weer iets nieuws te ontdekken.

Ik werk bij voorkeur op plekken waar de culturele sector innoveert, aan toegankelijkheid en inclusie werkt en de synergie met andere maatschappelijke domeinen opzoekt. Daar draag ik heel graag aan bij.

De afgelopen vijftien jaar heb ik voornamelijk in de cultuurfinanciering gewerkt, zowel aan publieke als aan de private kant (onder meer als secretaris bij de Raad voor Cultuur, als senioradviseur bij het VSBfonds, als manager van het Kickstart Cultuurfonds en als kwartiermaker van Cultuurloket DigitALL). Mijn kennis, ervaring en netwerk zet ik sinds 2022 in als freelance projectleider, kwartiermaker en strategisch adviseur, met opdrachten voor onder andere Stichting Méér Muziek in de Klas en de Provincie Flevoland.

Ik sta in de sector bekend als iemand die vanuit een combinatie van kennis en betrokkenheid snel tot de kern kan komen. Mijn kracht zit in het begeleiden van processen. Dat doe ik vanaf nu ook als netwerkpartner van Blueyard. Ik kijk uit naar nieuwe projecten!

Hieronder verschijnen projecten waaraan Wendy werk of heeft gewerkt. 

EXPERTISE / SPECIALISMEN
Recente projecten van Wendy Veerman