Renate Timmer

Renate Timmer


De betekenis van kunst en cultuur wordt meer en meer gezien en omarmd, ook in andere sectoren, maar zakelijk en financieel blijft de sector voor uitdagingen staan. Dat zijn de uitdagingen waar ik van houd en waar ik graag bij help.

Kunst en cultuur heb ik niet direct van huis uit meegekregen. Pas vanaf de middelbare school in het wonderschone Drenthe, heb ik ervaren wat verbeelding en zeggingskracht in verschillende disciplines brengt. Hoe mensen zich gezien, gehoord of verbonden voelen en tegelijk uitgedaagd worden om vanuit andere perspectieven te kijken. Daar wilde ik meer van!

Met een tussenstap, onder andere in schuldhulpverlening, kwam ik bij Triodos Bank terecht en bij Cultuur+Ondernemen. Hier kwam mijn zakelijke en financiële ervaring voor het eerst samen met mijn hart voor kunst en cultuur. Sinds 2020 werk ik in de sector als zelfstandig adviseur. Ik heb ruime ervaring als ondernemersadviseur voor kunstenaars, makers en culturele organisaties en als adviseur voor overheden rondom financieringsregelingen voor de sector.

Ik help organisaties bij het ontwikkelen van plannen en bij het vinden van financiering, en ik geef graag trainingen of workshops rondom deze onderwerpen. Als zakelijk leider van de stichting Mimic Muziek faciliteer ik het team bij groei en professionalisering, met uiteindelijk doel om de kracht van livemuziek structureel in te bedden in de zorg. Daarnaast ben ik enthousiast betrokken bij initiatieven die digitale ontwikkelingen en immersieve toepassingen brengen in de sector.

Rode draad in mijn ondernemerschap blijft het bieden van hulp bij zakelijke ontwikkeling en (het vinden van) financiering. En dit alles met één doel; culturele ondernemers en organisaties helpen bij de realisatie van hun mooiste creatieve dromen en plannen. Alleen zo kunnen zoveel mogelijk mensen in aanraking blijven komen met de onmisbare waarden van kunst en cultuur!
Dit doel deel ik graag met Blueyard.

EXPERTISE / SPECIALISMEN