Martine Wouters

Martine Wouters


Adviseur

Mijn overtuiging is dat Kunst en Cultuur de wereld echt een beetje mooier maakt. Niet alleen door schitterende tentoonstellingen, indrukwekkende toneelstukken, swingend muziektheater of een prachtige dansvoorstelling, maar juist ook daar waar kunst schuurt. Want juist daar, komt er ruimte voor andere en misschien wel nieuwe perspectieven. Dat is waar ik in geloof en dat is misschien wel een beetje idealistisch. Mijn bevlogenheid zet ik graag in voor diverse culturele organisaties.

Ooit liep ik stage in het Philadelphia Museum of Art. Na mijn studie heb ik een uitstapje gemaakt naar de financiële sector, waar ik uiteindelijk verantwoordelijk was voor de herpositionering van private bank Theodoor Gilissen. Hierna ging ik weer terug naar de culturele sector. Zo begon ik in 2011 in het DeLaMar Theater waar ik Manager Zakelijke Markt was en in 2016 heb ik de overstap naar de Hermitage/ De Nieuwe Kerk Amsterdam. In deze musea was ik hoofd Development. Twee ondernemende musea zonder structurele overheidssubsidie. Tijdens corona was ik verantwoordelijk voor de succesvolle wervingscampagne Houd de Hermitage open! Als toezichthouder ben ik actief in deze sector. Zo heb ik de portefeuille marketing binnen het bestuur van het kamerkoor Cappella Amsterdam. Recent ben ik toegetreden tot de Raad van Toezicht van Stichting Theateralliantie. Tevens ben ik de founder van het initiatief Nalaten aan Cultuur.

Mijn diverse werkervaringen en mijn enthousiasme zet ik graag in voor verschillende culturele organisaties. Ik haal plezier uit fondsenwerking door het ontwikkelen van creatieve concepten, het maken van projectbegrotingen, schrijven van teksten en het ondersteunen bij het indienen van de aanvraag. Ook adviseer ik vanuit mijn ervaring over de invulling van sponsoring en mecenaat. In de samenwerking ervaren collega’s en relaties mij als energiek, daadkrachtig en pragmatisch.

EXPERTISE / SPECIALISMEN