Ministerie Economische Zaken

Food to Be. Expositie over de toekomst van ons voedsel.

2016

Ministerie Economische Zaken

Food to Be

Blueyard ontwikkelde het creatieve concept voor een expositie over de toekomst van ons voedsel: Food to Be. De expositie vond plaats in het kader van het Nederlandse EU-voorzitterschap. Naast het algemene publiek, bezochten ook 28 ministers van landbouw Food to Be. Ze zagen hoe Nederland wereldleider is op het gebied van food innovation.

Blueyard werkte in dit project nauw samen met partners Food Kabinet, 24Innovation, De Projectstudio en de ontwerpers van Koehorst & In het Veld. Opdrachtgever was het Ministerie van Economische Zaken en Landbouw. Blueyard ontwikkelde en bewaakte het creatieve concept: het verhaal, de wijze van presenteren, en ook de titel kwam van Blueyard. Dat werd dus Food to Be.

LEDEN | EXPERTISE

Meer projecten

Voor de omroepvereniging VPRO was Blueyard-adviseur Karin Sommerer ruim zeven maanden interim-manager van de 20-koppige afdeling Marketing & Creatief Bureau. Als onderdeel van Publiek & Marketing zorgt deze afdeling voor het optimaliseren van het bereik en de impact van de VPRO-programma’s.

Het team had een roerige periode achter de rug; middels gesprekken over prioriteiten, rol, verantwoordelijkheid en houding werd de rust hersteld. Het stellen van heldere prioriteiten bracht daarnaast vernieuwde slagkracht.

Ook zette Karin samen met het team een volgende stap in een re-organisatie: door processen en een ieders aandeel daarin helder in beeld te brengen, optimaliseerde zij de samenwerking onderling en met andere afdelingen. Hierdoor steeg het werkplezier en de efficiency.

 

Peppered is een Nederlands web- en marketingplatform voor de culturele sector. Zeer succesvol in Nederland en België en actief in o.a. Groot-Brittannië. Zij vroegen ons de Duitse markt te verkennen.

Blueyard, met goede contacten in het Duitse culturele veld, deed onderzoek naar kansen en bedreigingen en gaf advies over ons buurland – dat, hoewel zo dichtbij, toch wezenlijk anders is dan Nederland.